آموزش ساخت استخر
آموزش ساخت استخر از آن جهت دارای اهمیت است که تمام تجربه یک شنای لذت بخش و یک آبتنی دل چسب و لذت داشتن یک خانه رویایی، در گرو داشتن یک استخر
زیبا ، ایمن و با دوام ، کم هزینه و اصولی است بنابراین به هر اندازه اطلاعات و دانش شما نسبت به ساخت استخر بیشتر باشد میتوانید استخر بهتری داشته باشید .چون ساخت استخر یک فعالیت تخصصی و مهندسی است و نگهداشت حجم زیادی از آب ،تمیزی و ضدعفونی کردن آب و گرم کردن آب استخر و حفظ ومراقبت از تجهیزات استخر نیاز به آگاهی و آموزش ساخت استخر دارد.
اگر شما پیمانکار ساخت استخر هستید این آموزش ساخت استخر به شما کمک میکند تا دیدگاه بهتری نسبت به ساخت استخر پیدا کنید.
اگر سازنده ساختمان و ویلا هستید آموزش ساخت استخر به شما کمک خواهد کرد نظارت دقیق تری روی فعالیت پیمانکار ساخت استخر داشته باشید
و اگر شما صاحب استخر هستید این آموزش به شما کمک خواهد کرد تا در حفظ و نگهداری استخر و مدیریت هزینه ها و ارتقا کیفیت استخرتان موفق تر عمل کنید.
فهرست مطالب
چرا نوین استخر را برای آموزش ساخت استخر انتخاب میکنید؟
گروه نیکاب نوین استخر، یکی از گروه های متخصص و مجرب در زمینه ی ساخت استخر ، سونا و جکوزی محسوب می گردد که با داشتن تجربه و تخصص و بالغ بر ربع قرن تجربه و اجرای پروژه های متعدد ، از دانشی برخوردار است که در هیچ کتاب و دانشگاهی نمیتوان به آن دست یافت .
بنابراین مطالعه این آموزش حاوی اطلاعات و جزییات و نکات مهمی است که بسیارکاربردی و ارزشمند خواهد بود.
مراحلی که قرار است درباره ی آموزش ساخت استخر بیان نمائیم می توان گفت بیشتر تمرکز بر ساخت دو استخر محبوب، معروف و متداول یعنی استخرهای بتنی و استخر پیش ساخته فایبرگلاس خواهد بود.
این دو استخر به دلیل استحکام و دوام بالا بیشترین تعداد ساخت و ساز را دارند البته استخرهای پیش ساخته فایبرگلاس نسل جدید استخرهاست که در ایران در دهه اخیر مورد استقبال قرار گرفته است و توسط گروه مهندسین نوین استخر طراحی و تولید گردیده است.
در ابتدا حتما در نظر داشته باشید که برای ساخت استخرهای گوناگون بایستی با پیمانکار ساخت استخر مشورت لازم را داشته باشید و البته بهتر است که اجرای ساخت استخر خود را به یک پیمانکار ساخت استخر واگذار نمائید یا بعد از یادگیری ساخت استخر به این کار مبادرت نمایید.
ساخت استخر در 10 مرحله
1- تعیین کاربری استخر و نوع استخر
در این مرحله باید ببینیم که این استخری که قرار است احداث کنیم دارای چه کاربردی است
آیا یک استخر تفریحی و صرفا جهت آبتنی است
یا یک استخر برای تمرین شنا و یا یک استخر برای راه رفتن و اب درمانی قرار است داشته باشیم و یا یک استخر برای کودکان و یا اینکه به شیرجه علاقه مند هستیم و یا اصلا برای آبیاری درختان و ذخیره آب در نظر داریم و بالاخره مشخص میکنیم که هدف از ساخت استخر چیست و چه عملکردی را از استخر انتظار داریم .
2- امکان سنجی (بعد مالی و بعد فنی )
حال در این مرحله با توجه به نوع استخر و عملکرد مورد انتظار بررسی مکینیم که آیا اصلا امکان احداث چنین استخری به لخاظ مالی و فنی وجود دارد یا خیر؟درواقع امکان سنجی فقط مختص پروژه های بزرگ و سرمایه گذاری نیست بلکه برای ساخت استخر خانگی هم بهتر هست که یک سری تحقیقات و مشاوره ها و مطالعات انجام شود
در این مرحله قبل از هر اقدامی به بررسی و مطالعات امکان سنجی در ابعاد مالی و فنی میپردازیم.
یعنی اینکه باید ببینیم که یرای اجرای استخر بودجه کافی را داریم و آیا به لحاظ فنی امکان اجرای استخر در پروژه وجود دارد یا خیر
بعد مالی: درر این مرحله با تماس به یک پیمانکار با تجربه و متخصص ساخت استخر مثل نوین استخر هزینه ساخت استخر را استعلام میکنیم تا ببینیم بودجه لازم برای ساخت استخر را میتوانیم تهیه کنیم یا خیر .
بعد فنی : معمولا ویژگیهای هر پروژه با پروژه دیگر نتفاوت هست هر ساختمان به لحاظ موقعیت ، جغرافیا ،اقلیم ، جنس خاک ،آب های زیر زمینی ، تامین انرژی ، نقشه معماری و سازه و خیلی موارد دیگر میتواند با پروژه های دیگر متفاوت باشد.
امکان دارد شما تصمیم بگیرید بعد از اتمام ساختمان و یا در یک ساختمان چند ساله و یا قدیمی استخر احداث کنید.
و یا مثلا روی بام و یا تراس خود استخر بسازیدو مجبور بشوید برای این کار سازه ساختمان را تقویت کنید و به همین جهت هزینه شما را افزایش بدهد
.و یا در یک طبقه زیرین در منفی یک یا دو و یا بیشتر مجموعه ای آبی داشته باشید . و امکان انتقال مصالح برای شما دشوار و هزینه بر باشد.
ویا در منطقه ای که میخواهید استخر سونا و جکوزی احداث کنید امکان فراهم برق سه فاز برای کارکرد پمپ های استخر و جکوزی نباشد.
ویا در محلی که شما تصمیم به احداث استخر دارید سطح آب های زیر زمینی بالا باشد و مجبور به اقداماتی مثل زه کشی باشید و این کار هزینه و زمان بیشتری از شما میگیرد.
بنابراین در مرحله امکان سنجی شما با مطالعات و مشورت هایی که از یک پیمانکار ساخت استخر و مهندسین معمار و سازه میگیرید امکان پذیری اجرای استخر را تعیین میکنید.
2-مکان یابی و تعیین فضای مورد نظر جهت استقرار استخر
در این مرحله با توجه به ابعاد ساختمان و یا پروژه و در نظر گرفتن مواردی چون زاویه تابش خورشید ، فضای سبز وگیاهان و درختان محوطه ،پیاده راه ها ، دسترسی ها ، سلسله مراتب ، فضای پارکینگ ، درب ورودی ، موقعیت ساختمان و ویلا ، رعایت فاصله استخر با پی ساختمان و دیوارها های پیرامونی و موارد دیگر جای استقرار استخر را مشخص میکنیم
مواردی که باید در نظر بگیریم جهت مکان یابی استخر
3- تهیه نقشه استخر
آموزش ساخت استخر پیش ساخته فایبرگلاس
برای انجام چنین پروژه ای از فناوری فایبرگلاس استفاده شده است، که این تکنولوژی برای نخستین بار در سال 1930 میلادی در آمریکا و همچنین در صنعت ساخت هواپیما مورد استفاده قرار میگرفته است.
تکنولوژی فایبرگلاس در طرح های مختلف و شکل های متفاوتی وارد بازار گردید که از آن برای ساخت این استخرها استفاده میشده است.
با توجه به این که فایبرگلاس مقاومت بسیار خوبی دارد از همین روی از آن برای مخازن آب، صنعت خودرو سازی و همچنین برای ساخت و تولید هواپیما استفاده میشده است.
به تدریج از این ترکیب که دوام بسیار خوبی دارد و بسیار شگفت آور در ساخت استخرهای گوناگون استفاده میشده است.
استخر پیش ساخته فایبرگلاس، معمولا بسیار سریع تر از استخرهای بتنی مورد اجرا و نصب قرار خواهند گرفت و مزیت های مختلف دیگری دارند که شامل صاف بودن سطح یا ناصاف بودن آن می باشد، آبند بودن و سازگاری آن با مواد شیمیایی مختلف (ازن و کلر)، مقاومت بالای اینگونه استخرها در برابر تغییرات جوی دما موجب شده است تا جزء خصوصیت های بارز اینگونه از استخرها به شمار بیاید.
استخر پیش ساخته فایبرگلاس به گونه ای می باشند که بر روی آن هیچگونه آلودگی یا باکتری رشد نخواهد کرد. سیستمی که برای تصفیه و پمپ ساخت چنین استخرهایی به کار گرفته می شود کاملا ساده می باشد و با این وجود تنوع در چنین سیستم هایی می تواند به دور از هرگونه مشکلی رخ دهد. همچنین قابل ذکر است که بدنه ی آن کاملا بادوام و مقاوم می باشد.
ساخت استخر عمومی
برای احداث استخر ،غالبا استخرهای بزرگ و عمومی ، باید مجوز های لازم اخذ شود ، مجوز از ادارات مختلف ازقیبل سازمان تربیت بدنی ، شهرداری ، اداره برق و آب و… و همچنین مطالعاتی که باید در این زمینه صورت بگیرد عبارت است از: بررسی منطقه خانه و ملک شما از لحاظ امکان ساخت و اجرای استخر، بررسی نوع خاک به لحاظ استحکام ، بررسی آبهای سطحی زیرزمینی ، بررسی امکان تامین انشعاب برق برای فعالیت پمپها و تجهیزات استخرو همچنین انشعاب گاز جهت گرمایش اب استخر که ممکن است در این مرحله گرفتن مجوز کار سخت و پر دردسری به نظر بیاید ، اما جای نگرانی نیست چون مطمئن باشید مشاورین با تجربه نوین استخر، راهکار مناسب را در اختیار شما قرارخواهد داد تا مسیر برای شما آسان و سریع و کم هزینه شود.
برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان نوین استخر تماس بگیرید. تلفن تماس: 09352050959
مزیت های ساخت استخر عمومی
حتما بهتر است در نظر داشته باشید که ساخت و طراحی استخر بهتر است توسط یک طراح مجرب معمار صورت بگیرد. امروزه با توجه به این که عموم مردم نسبت به شنا و ورزش های آبی و فواید موثر علمی آن شناخت بهتری پیدا کرده اند بنابراین میزان تقاضای استفاده از استخرهای عمومی هم بیشتر شده است.
به دلیل هرشخصی فارغ از هر جنسیت و سن و سالی به ورزش کردن و شنا کردن درون آب علاقه ی بسیاری دارد و از آن لذت خواهد برد. شنا کردن در آب می تواند تاثیر بسیار شگرفی در آرامش روحی و روانی افراد داشته باشد.
از همین روی ساخت استخر عمومی می تواند در کنار تفریحاتی که در بر داشته باشد از لحاظ اقتصادی هم به صرفه باشد.
اما بایستی توجه داشته باشید که برای شنا کردن در استخرهای عمومی بهتر است به مسائل بهداشتی توجه لازم داشته باشید که در مبحث زیر به آن پرداخته ایم:
مراحل ساخت استخر و مراحل آن
کشیدن نقشه توسط اتوکد
توسط نرم افزارهای مربوطه مانند اتوکد و 3D Studio Max می توان اقدام به طراحی نقشه های سه بعدی و یا دو بعدی برای استخر عمومی کرد و سپس برای اجرای طرح بهتر است حتما مکان مناسبی در نظر گرفته شود تا اجرای طرح و پیاده سازی آن طبق نقشه صورت بگیرد.
آزمایش خاک بستر
پس از آماده نمودن طرح و نقشه اولیه برای انجام زیرساخت های لازم، خاک بستر تحت آزمایشگاه های ژئوتکنولوژی مورد بررسی و آزمایش قرار خواهد گرفت. در صورتی که خاک بستر مقاومت لازم برای نگهداری بار را داشته باشد آزمایشگاه چنین موردی را بررسی و آنگاه تایید خواهد کرد. معادلات عمرانی برای نحوه ی اجرا و نصب سیستم های آرماتوربندی و قالب بندی ارائه داده خواهد شد و تمامی جزئیات ساخت آن برای کسب نظر از تقاضا کننده ی ساخت استخر عمومی ارسال خواهد شد و پس از آن که متقاضی رضایت خود را اعلام نمود آنگاه نوع بتن هم مشخص خواهد شد که برای ساخت استخرهای عمومی معمولا از بتن هایی با وزن 400 کیلوگرم بر سانتی متر مکعب استفاده خواهد شد.
خاک برداری
پس از انجام خاک برداری های لازم با استفاده از لودر و بیل مکانیکی با توجه به نوع خاکی که در آن منطقه وجود دارد و همچنین اندازه ی آن ساخت استخر عمومی صورت میگیرد.
امکان دارد بخواهید استخر کوچیکی در زمینی نرم بسازید که برای ساخت آن یک بیل مکانیکی اکتفا خواهد کرد، اما در این آموزش ساخت استخر توصیه میکنیم در صورتی که تصمیم به ساخت استخر بزرگ تری دارید بایستی از لودر و بیل مکانیکی در کنار هم استفاده نمائید و با توجه به اندازه و عمق خاک برداری، کامیونی در نظر گرفته شود تا خاک هایی که در آن زمین اضافی هستند انتقال داده شود.
پس از انتقال خاک های اضافی، با توجه به نوع و اندازه ی استخر بایستی زمین صاف و کمپکت شود.
در صورتی که مساحت زمین بزرگ تر از حد معمول باشد بهتر است برای چنین کاری از کامیون های مخصوص با غلطک های ویبراتوری استفاده شود و در صورتی که زمین حدود 100 متر باشد می توان از ویبراتورهای دستی و کارگر عملیات استفاده نمود.
آجرچینی
در طی پروژه ساخت استخر عمومی پس از صاف کردن زمین باید آجرهایی در اطراف استخر چیده شود. پس از آجرچینی باید طبق نقشه ی از پیش نعیین شده و مورد تایید سازمان، آرماتوربندی صورت گیرد که جزء اساسی ترین و حساس ترین مراحل ساخت استخر می باشد.
در مرحله ی آرماتوربندی ساخت استخر عمومی بایستی یک ناظر مهدنس عمران حضور داشته باشد تا بر حسن انجام کار و روند کار نظارت لازم را داشته باشد و بتواند از نزدیک تمامی جزئیات را بررسی نماید.
پروژه ساخت استخر مراحل مختلفی در پیش دارد و حتما باید زمان لازمی برای آن مشخص گردد اما نباید با توجه به زمان معمول روند کار بیشتر شود تا کارفرما ضرر نکند.
آرماتور بندی
پس از آن که آرماتوربندی صورت گرفت نوبت به نصبت لوله های گرمکن و تزریق محلول در آب می باشد. برای انجام چنین کاری باید از بهترین لوله موجود در بازار استفاده کرد و نباید محصولات بی کیفیت و نامرغوبی برای آن تهیه گردد، به دلیل آن که دسترسی به بتن ریزی سخت است و حتی در بیشتر مواقع امکان پذیر نمی باشد.
لوله کشی
علاوه بر تهیه ی لوله ی باکیفت باید لوله کشی مناسبی انجام شود که انجام چنین کاری توسط مهندس تاسیساتی برای بازرسی و بازبینی صورت خواهد گرفت، استفاده از لوله های upvc می تواند جزء بهترین لوله ها برای ساخت استخر عمومی باشد.
ایزولاسیون و عایق بندی
در مرحله ی بعدی ساخت استخر باید عملیات ایزولاسیون و عایق شدن در آن صورت گیرد که انجام چنین کاری با ایزوگام کردن صورت خواهد گرفت که با توجه به استانداردهای موجود در آئین نامه باید حتما از چسب بتن مرغوب در بازار استفاده شود.
پس از آن که عملیات ایزولاسیون صورت گرفت یک مهندس ناظر باید در مورد آب بند شدن کف و جداره های دیواره های استخر نظر بدهد.
پس از انجام چنین مرحله ای بتن ریزی با حجم 400 کیلوگرم بر متر مکعب صورت خواهد گرفت و طبق همین روش و با روش شاتکریت تزریق آن به جداره های بتن صورت خواهد گرفت در هر مرحله ای که بتن ریزی انجام می شود باید ویبره زدن هم انجام شود.
همانگونه که پیش تر در این آموزش ساخت استخر بیان کردیم حضور یک مهندس عمران در روند کار ضروری می باشد و در چنین مرحله ای بایستی بتن، قالب و آرماتوربندی به خوبی انجام شود تا هیچگونه مشکلی به وجود نیاید و بتن بتن ریزی کرمو نشود.
برای آن که بتن ریخته شده خودش را بگیرد حدود یک الی دو هفته زمان لازم است و جواب آزمایشات مقاومت بتن طی 28 روز آماده خواهد شد که در این صورت روند کار موقتا، متوقف خواهد شد.
سرامیک کاری
پس از تایید آزمایشگاه پس از بتن ریزی، سرامیک کاری در اطراف استخر و کف آن انجام خواهد شد. در حین انجام ساخت استخر عمومی و در طی طراحی نقشه ی چیزی که باید در نظر گرفته شود ظاهر آن می باشد زیرا مهم ترین چیزی می باشد که در نگاه ببینده مورد جلب توجه قرار خواهد گرفت، پس بهتر است برای انجام چنین کاری از سرامیک های مخصوص استخر و مدل های زیبایی استفاده نمائید.
پیاده سازی تاسیسات روشنایی
استفاده از چراغ های روشن در ساخت استخر عمومی می تواند به زیبایی آن بیافزاید که از این چراغ ها با مدل های مختلف می توانید هم در درون استخر و هم در اطراف آن از چراغ های پایه دار یا پروژکتور با توجه به اندازه ی استخر استفاده نمائید.
کاشی کاری
کاشی کاری جزء مرحله ی آخر می باشد که طبق همان روش سرامیک کاری صورت خواهد گرفت.
پس از آن که چنین مراحلی انجام شد نوبت به پر کردن استخر با آب تمیز می باشد که در این مرحله درباره ی صحت امور اطمینان حاصل خواهیم کرد و در صورتی که مشکلی وجود داشته باشد آن را برطرف خواهیم کرد.
در این آموزش ساخت استخر سعی کردیم مراحل ساخت انواع استخرها را بررسی کنیم، اما در صورتی که که قصد یادگیری دارید میتوانید با کارشناسان نیکاب نوین استخر تماس بگیرید.
مراحل ساخت استخر شامل چه مواردی است؟
متن سربرگ به طور کلی مراحل ساخت استخر موارد زیر هستند: نقشه کشی، کنده کاری و بلوک چینی، آرماتوربندی، آجرچینی، آب بندی و کاشی کاری، نصب تاسیسات، پر کردن استخر با آب و روشن کردن تاسیسات.را وارد کنید
بهترین زمان برای ساخت استخر چه زمانی است؟
برای کاهش هزینه های ساخت و همچنین آماده شدن استخر برای فصل تابستان بهترین زمان برای شروع ساخت استخر، پیش از عید نوروز است.